La base de la Comissió per a l'escola inclusiva és la d'una escola per a tots.

Informació

Objectius de la comissió:

La nostra tasca és la d'informar i sensibilitzar sobre les Necesitats Educatives Especials així com la de vetllar per l'inclusió de tot l'alumnat a l'escola.

Una escola que dissenya una educació a la mida dels seus alumnes, segons les seves necessitats i possibilitats, que elimina les barreres i afavoreix la igualtat d’oportunitats i que prepara per a la vida en una futura societat plural, respectuosa, solidaria, tolerant i sensibilitzada ver la diversitat.

Aquesta Comissió neix d’un grup de pares i mares amb fills que tenen NEE (Necesitats Educatives Especials) amb el propòsit de ser un punt de referencia e informació per a totes les families que estiguin interessades en temes d'inclusió.

Creiem que és fonamental la coordinació de les famílies així com la interacció amb l'escola en els casos en que la inclusió és necessària.

Estem en contacte constant amb les altres escoles del districte de Sant Andreu per tal de coordinar-nos i poder emprendre accions conjuntes.

A qui ens dirigim:

Ens dirigim principalment a les famílies (pares i fills) però també a l’escola, treballant des d’ un principi per aconseguir que tots ens sentim units en la millora de l’escola.

Activitats que proposem:

Ens dirigim principalment a les famílies (pares i fills) però també a l’escola. Treballem per aconseguir el màxim de recursos posibles que al cap i a la fi beneficiaran a tot el grup.

Ajudar a les famílies que necessitin informació sobre el tema de la inclusió (funcionament, recursos disponibles, beques en cas de que pertoquin.....) així com ajudar a la interacció amb l'escola en aquests casos.

Donar a entendre que les necessitats educatives especials (NEE) afecten a nens amb discapacitat, sobrecapacitat, problemes estructurals i a TOTS en general, ja que si els nens amb NEE no tenen cobertes les seves necessitats tot el grup es ressenteix, perjudicant-se la bona convivència a l'aula i el foment dels valors d'integració, acceptació i solidaritat que la diversitat d'alumnes permet.

Volem servir com a punt d'unió entre les diferents comissions de les escoles del districte i poder assessorar millor als nostres alumnes.

I per suposat, volem tractar d'aconseguir més recursos i tractar de paliar les necesitats propies de l'escola, dirigint-nos als organismes pertinents.

La base de la Comissió per a l'escola inclusiva és la d'una escola per a tots.


El més recent

Xerrada Patis Dinamics

Xerrada "Parlem de Patis Dinàmics"

  • Nadia
  • el 22/11/2018

La comissió d'inclusió informa de la xerrada "Parlem de Patis Inclusius" el dia 30 de novembre a les 18:00 hores. Lloc: Escola Turó Blau Des de la Comissió Inclusiva del Districte de Sant Andreu amb la col·laboració de l'Ajuntament, districte de Sant Andreu, us convidem a una xerrada per donar una visió de la realitat del pati escolar des de diferents punts de vista i del projecte de Patis Inclusius per a les escoles de Sant Andreu (estratègies per a mill...


Xerrada d' Àlex Roca

Xerrada d' Àlex Roca "El Límit te'l poses tu "

  • Nadia
  • el 13/11/2018

Famílies, mestres i professionals la comissió d' inclusió de l'escola Ignasi Iglèsias us anima a escoltar la xerrada d' Àlex Roca. L' Àlex contagia força, optimisme i fa canviar la mentalitat de totes aquelles persones que creuen que la gent que té una discapacitat no pot lluitar i complir els seus reptes. Propera xerrada El Límit te'l poses tu Próxima charla El Límite te lo pones tú 16'45h - 27/novembre Escol...


Informació: Escola inclusiva, menjadors inclusius

Escola inclusiva, menjadors inclusius

  • Carmen
  • el 03/10/2018

Continua la campanya promoguda per la FAPAC per aconseguir menjadors inclusius. S' ha promulgat un decret en qué els nens amb NEE han d'ésser inclosos a l' escola ordinària, pero no s' ofereixen els recursos per tal d ' aconseguir aquesta inclusió.


CARTA AL CONSERLLER ENSENYAMENT

  • Carmen
  • el 16/09/2018

Des de la FaPaC han escrit una carta al conseller Bargalló per denunciar el Decret menjadors que pretén aprovar i que significa retirar la gestió del servei a totes les AMPA, i que siguin grans empreses qui el gestionin. Us demanem que ho fem córrer per tal de parar aquest despropòsit. Gràcies.


Jornada Sensibilitzacio

Jornada de Sensibilització: Diversitat i escola inclusiva

  • Nadia
  • el 03/04/2018

Des de la Comissió Inclusiva del districte de Sant Andreu us convidem a la "Jornada de Sensibilització de la Diversitat i l'Escola Inclusiva". És un esdeveniment gratuït, obert a tothom i amb servei de cangur d'infants per a qui ho necessiti. Serà el 14 d'abril de 2018 i pretén a través de 3 ponències acostar-nos als valors de la inclusió escolar. És important que tot aquell que vulgui assistir s'inscrigui, per temes d'aforament. Us hi esperem! ⏩Inscripcions a...


10 articles en Comissió inclusiva