Jornada Continuada

Benvolgudes famílies,

Fa un parell d’anys l’equip directiu de l’escola va presentar el projecte de jornada continuada a la nostra escola. Després d’aquell document va venir una Reunió on l’escola hi va ser el director del Turo Blau per explicar-nos la seva experiència com a escola.

Pocs dies després es va fer la votació on per poca diferència va guanyar el No a la jornada continuada. Des de l’escola es va quedar en tornar a fer aquest plantejament un parell d’anys després.

Des de l’Ampa hem començat a treballar per a donar-vos el màxim d’informació per a poder valorar tant pros com contres d’aquest canvi pels nostres fills/es.

Volem que el projecte que presenti aquest cop l’escola no deixi gaires coses a l’atzar, volem respostes a moltes preguntes que l’anterior vegada van quedar sense resposta. Per això, ara més que mai volem les vostres preguntes, els vostres dubtes, els vostres neguits…totes les aportacions són vàlides i s’agraeixen molt, entre elles construïm.

Del benefici o no de la jornada continuada de cara als nens hi ha mil i una opinions dispars, hi ha qui diu que és beneficiós perquè els nivells d’atenció són majors durant el matí , mentre d’altres diuen que les comunitats espanyoles que ja ho estan fent no han rebaixat el seu nivell de fracàs escolar ni el rendiment acadèmic, per tant no tenim un model concret i segur de que aquest canvi beneficiï de forma clara als nens i nenes.

Som moltes famílies a l’escola amb opinions també molt dispars i per això l’ampa prefereix donar una visió més global de la situació.

La campanya del si està molt clara, sempre i quan l’escola resolgui els dubtes que ens poden sorgir a tots....quan podré veure al tutor del meu fill?, que passarà amb les excursions d’un dia sencer?, quan es faran les cantades de Nadal? Què passa amb la migdiada dels més petits? És beneficiós per un nen de 4 anys fer tantes hores lectives seguides?

La campanya del no ( que de fet es quedar-nos com fins ara), no es tant clara, a banda de poder basar-nos en que no està demostrat que sigui realment beneficiosa pels nens a nivell educatiu. Per això us hem fet arribar via whatsapp de classe l’enquesta, que també pengem al web, per tenir una mica més d’informació i per tant més elements de judici com per exemple el tema del menjador.

Ara més que mai necessitem la vostra ajuda, un cop de mà. Necessitem que feu el màxim d’aportacions possibles, per petites que siguin ens serveixen. Tant de jornada continuada com de jornada partida, pros...contres...dubtes...Us convidem a fer aquest exercici de valoració i que compartiu les vostres idees amb nosaltres.

Us animem a que feu un exercici de valoració de quins són els vostres pros i contres i els compartiu amb nosaltres a ituquehidius@gmail.com

ARTICLES RELACIONATS QUE US PODEN INTERESSAR.

Vols comentar alguna cosa?

Més articles en AMPA Informació